Сметище за строителни и битови отпадъци в София и региона

Чували ли сте за разделното събиране и изхвърляне на отпадъци? Предполагам, че да. В интерес на истината обаче, освен него има още един вид разделно събиране на боклук. Става дума за изхвърлянето на определен тип строителни и битови отпадъци. Така че, освен изхвърлянето на стъклени бутилки, пластмаса и хартия в специално обособените кофи трябва да внимавате и затова дали боклуците, които изхвърляте не попадат в графата строителни или битови отпадъци.

Предполагам за строителните отпадъци се досещате за какво става въпрос – за строителни материали, като цимент, пясък, плочки, лепила, бои и други подобни, но при битовите отпадъци може да стане объркване, защото под това наименование се обозначават и най-обикновените боклуци, които изхвърляме в ежедневието си – остатъци от храна, опаковки и други подобни. Но тук става дума за битови отпадъци, като стари мебели, електроуреди и други от тази категория, които също използваме в ежедневието си, но не еднократно!

За изхвърлянето на строителни или битови отпадъци може да се обадите на фирма или да се заемете сами с него. Стига да имате необходимите възможности – свободно време, подходящ транспорт и желание, то нищо не Ви пречи да се захванете с тази задача. Един от проблемите, с които може да се сблъскате обаче, е намирането на сметище за строителни и битови отпадъци в София. Поне на мен ми е малко известно къде има такива в района и изобщо дали има.

Затова вместо да търсите по картата, интернет или от друго място местоположението на подобни сметища, по-добре оставете тази задача в ръцете на някоя фирма, която ще се погрижи за тяхното регламентирано изхвърляне. Някои фирми дори предлагат безплатно изхвърляне на ненужни вещи и стари мебели. Така че, е много по-добре да си уплътните свободно време с нещо по-приятно и ползотворно, отколкото да се цапате и ядосвате, докато изпълните задачата!