Събиране и изхвърляне на стари дрехи от апартамент в София

Предполагам, че всеки си има любими дрехи или такива, които му носят „късмет“. Това обаче, не означава, че трябва да задържите всички останали стари дрехи, които не сте обличали от години наред, но поради една или друга причина все още намират място в гардероба Ви. Приемете, че тяхното време вече е минало и не върви да се появите навън облечени в диско стил от 80-те или 90-те години.

Затова вместо да ги държите в гардероба, където само ще заемат място и ще Ви дразнят, направете нещо по въпроса и се отървете от тях.  Ако са в добро състояние може да ги подарите на някое дружество, което подпомага нуждаещи се хора или пък да ги подарите на такива, които не могат да си позволят тяхното закупуване. Другият вариант е да ги продадете, но сумата, която бихте могли да вземете е незначителна и честно казано не си заслужава времето и усилията, които ще изразходвате, за да ги продадете. Въпреки че с парите, които ще вземете от тях все ще успеете да си купите някоя нова дрешка, с която да „запълните празнината“ оставена продажбата на старите дрехи.

Ако в краен случай Ви се наложи да изхвърлите старите си дрехи, е желателно да се поинтересувате по въпроса как стоят нещата с тяхното регламентирано изхвърляне. В чужбина например има специални кофи, в които да изхвърляте старите си дрехи. След което тези „парцали“ биват преработвани и от тях се създават нови дрехи. У нас обаче, все още няма такива кофи и в закона не е записано ясно и категорично как стои въпроса с регламентираното изхвърляне на стари дрехи. В интерес на истината някои магазини предлагат известно намаление при закупуването на нови дрешки от тях, ако преди това им предоставите старите си и неизползваеми дрехи.

Ако нямате намерение да си купувате нови дрехи и искате час по-скоро да се избавите от старите си дрехи може да повикате фирма, която предлага събиране и изхвърляне на стари дрехи от апартамент или жилище в София и региона на много ниски цени или дори напълно безплатно.