Почистване на таван и мазе от боклуци в София

В случай, че сте превърнали мазето или тавана в склад за битови отпадъци е време да предприемете нещо по въпроса и да преустановите това „действие“. Тези помещения в никакъв случай не са създадени, за да складирате боклуци и разни други вехтории, от които нямате нужда, но поради една или друга причина сте ги скътали там.

Предназначението на мазетата и таваните е за „прибирането“ на вещи, които рядко използвате, но в един или друг момент от ежедневието биха Ви потрябвали и е добре да Ви бъдат под ръка по всяко време. Като например летните и зимните гуми на колата, авточасти, сезонни електроуреди (вентилатори, печки и т.н.), буркани със зимнина и други подобни вещи, от които имате нужда, но нямат място в дома Ви поради една или друга причина.

Положението в повечето мазета или тавани е страшно. Някои от собствениците не са влизали с години в своите и те буквално са се превърнали в сметище за боклуци и дом за различни „гадинки“ – мишки, насекоми и други подобни „твари“. Това в никакъв случай не е добре, защото от там те ще плъзнат по цялата кооперация и колкото и мерки да вземете няма да успеете да се отървете от тях, докато не унищожите „базата“ им. Поради тази причина всички мазета или тавани в жилищните кооперации трябва да се поддържат в приличен вид, за да се запази чистотата на блока и здравето на живущите в него.

За почистване на таван и мазе, което не е поддържано с години наред е желателно да наемете фирма, която да се нагърби с тази задача. Съветваме Ви да постъпите по този начин поради две прости причини – ще си спестите куп главоболия и време и няма да излагате здравето си на риск, защото има сериозен шанс да се „заразите“ с нещо, тъй като не знаете на какво ще попаднете в мазето. Най-голяма опасност се крие от изхвърлените спринцовки от наркоманите, които обикалят подобни запустели мазета и тавани!