Извозване на строителни отпадъци в София и региона 0893 29 33 33

Строителните отпадъци трябва да се изхвърлят на специализирани сметища, където да бъдат рециклирани. Това се налага, защото в техния състав има много опасни химически вещества, които могат да причинят сериозни вреди върху околната среда. Освен за природата те са опасни и за здравето на човека. Например един от най-опасните химически „елементи“ е азбестът. Доказано е, че той може да причини много тежки заболявания дори най-опасната болест в днешно време – рак.

Въпреки, че в момента е забранен за използване от Европейския съюз все още се срещат строителни материали, в чието съдържание се открива този опасен химичен елемент. Разбира се това се отнася за тези материали от по-старото поколение, когато за азбеста не се е знаело толкова много и се е използвал в промишлени количества. Навремето азбестът най-много се е използвал за направата на тръби, плочи, плочи за покрив и много други. Така, че ако отдавна не сте правили ремонт е твърде вероятно и във Вашия дом да има наличие на този опасен материал.

Бихте могли и сами да се заемете с изхвърлянето на строителните отпадъци след ремонт, но за щастие може да си спестите всичките тези усилия и време само с едно обаждане по телефона. Просто се обадете на фирма, която предлага подобна услуга и проблемът Ви е решен. Другият вариант е да ангажирате фирмата, която сте наели да извърши ремонтът вкъщи да се заеме и с изхвърлянето на строителните отпадъци.

Освен това регламентираното изхвърляне на строителни отпадъци е ясно и точно записано в законите на Република България. Така, че имате още една причина да се заемете с извозване на строителни отпадъци на сметище за рециклиране. В противен случай рискувате да бъдете глобени от общината, а наказателните актове в никакъв случай не са ниски – някои стигат дори до четирицифрени суми. Затова отделете време или позвънете на фирма, която да се заеме с изхвърляне и извозване на строителни отпадъци.