Изхвърляне и извозване на отпадъци в София

Отпадъците се разделят на два вида – битови и строителни. Общото между тях е, че и двата вида боклук трябва да се изхвърлят на специализираните сметище за депониране, където да бъдат рециклирани, с цел опазване на природните ресурси.

За съжаление обаче, много хора или не са запознати с тази информация или просто не й придават особено значение, тъй като според тях „няма да замърсят кой знае колко околната среда със своите отпадъци“. Да, но ако приемем, че още стотици хиляди мислят като Вас какво става – тонове боклук се изхвърля нерегламентирано и замърсява природата и заплашва здравето на хората.

Така че помислете над този въпрос и върху това какво ни дава природата и как им се отблагодаряваме в замяна. Няма да Ви коства нищо, ако отделите малко повече от личното си време, за да изхвърлите битовите или строителните си отпадъци по природосъобразния начин. В случай, че времето Ви е ценно и не може да си позволите дори 1-на секунда от неговото пропиляване – свържете се с някоя фирма, която да се заеме с изхвърляне и извозване на отпадъци в София на сметище. С тази си постъпка не само, че ще постъпите правилно, но и ще си спестите адски много време и усилия, които биха Ви коствали, за да се заемете с тази задача.

Битовите отпадъци не са това, което повечето хора си мислят или по точно казано се разделят на два вида – боклуците от ежедневието: остатъци от храна и други органични боклуци; отпадък под формата на стари вещи, мебели, електроуреди и други подобни отпадъци, на които са им нужни десетки години, за да се разложат. Първият тип може да го изхвърлите съвсем спокойно в обикновените контейнери за боклук, но за втория ще трябва специално да се погрижите за неговото регламентирано изхвърляне.

Колкото до строителните отпадъци – тях задължително трябва да ги изхвърлите на специално предвидените за целта места – сметища за депониране, където да бъдат преработени и унищожени по биологичен начин.