Фирма за извозване на битови отпадъци в София 0893 29 33 33

Битовите отпадъци не са само тези, които изхвърлят ежедневно – храна, опаковки, шишета и всякакви други боклуци от ежедневието. В тази категория спадат и всички ненужни вещи, мебели, предмети, електроуреди и всички подобни. Въпреки това обаче, между тях има разлика – едни могат да се изхвърлят в общите кофи за смет, докато другите не могат. И това е пределно ясно записано в закона. Изхвърлянето на стари електроуреди, мебели или други вещи е вредно за околната среда, тъй като са направени от такива материали, които не само, че се разлагат много трудно, но и съдържат вредни химически съставки, които могат да бъдат опасни не само за околната среда, но и за хората.

Например, ако разполагате със стар хладилник, който искате да изхвърлите, задължително го предайте в близкия пункт за събиране на метални отпадъци или се обадете на фирма, която да се заеме с неговото изхвърляне. Въпреки, че е стар и неработещ в него се съдържат опасни течности, които могат да окажат пагубно влияние върху природата и човека, ако не бъдат изхвърлени правилно. Не взимайте пример от съседа си, който без никакъв свян оставя до кофата старите си електроуреди. Крайно време е да помислим за природата, която ежеминутно бива „изтезава“ от нас по един или друг начин. Освен това с „неправилното“ изхвърляне рискувате да отнесете солена глоба от общината. Както споменахме, нечленоразделното изхвърляне на подобни битови отпадъци е строго наказуемо и това, че не са глобили Вашия съсед не означава, че и Вас няма да глобят.

При положение, че нямате транспорт, с който да извършите извозването на битовите отпадъци до специализираното сметище за депониране, то се обърнете към някой приятел или фирма за помощ. Има много фирми, които предлагат изхвърляне и извозване на битови отпадъци в София и страната. Така, че с няколко клика на мишката или с едно позвъняване на телефон 0893 29 33 33 ще си решите проблема.