Извозване на стар диван, мебели и битови отпадъци

Извозване на стар диван, мебели или битови отпадъци изисква много усилия и време. Особено, ако трябва да се свърши накуп, то работата може да протече доста бавно. Разбира се, ако разполагате с екип от помощници, със сигурност ще облекчите значително задача си. В противен случай ще трябва да отделите доста от свободното си време, ако искате да се справите с тази задача.

Извозване на стар диван

В зависимост от целта на извозване на стар диван, мебели и битови отпадъци ще се определи до голяма степен, дали бихте могли да се справите сами с тази задача или ще Ви трябва помощ.

Ако смятате да изхвърляте стария диван, ненужните мебели и всички останали битови отпадъци.

Едва ли ще Ви потрябва помощ. Набързо ще натрошите всичко, ще го натоварите на превозното средство и ще го откарате на законно депо или на полето.

Извозва дивани и покъщнина

При положение обаче, че не искате да изхвърляте вещите си, а просто да ги извозите до място, където ще ги складирате. Тогава със сигурност ще Ви потрябва помощ, макар и малка. Чисто физически е невъзможно да изнесете и натоварите стария си диван. Не става дума за неговата тежест – колко да тежи един диван, 20-30 килограма. Тежест, с която дори сама жена би могла да се справи, но нестандартната и обемиста форма на дивана предполага изнасянето му от двама или повече човека. Същото се отнася и за всички останали „обемисти“ мебели – секция, легло, канапе, гардероб и т.н.

Изхвърляне на дивани с фирма за извозване на мебели

Ако не можете да намерите познат или приятел в деня, който сте решили да свършите с тази задача, то не отлагайте „днешната работа за утре“. По-добре се възползвайте от хамалските услуги на някоя фирма. Защото колкото повече отлагате едно нещо, толкова по-голяма става вероятността да не го направите. Така, че вместо да се умолявате на близки и познати да Ви помогнат и да се съобразявате с техните планове. Обадете се на телефон 0893 29 33 33 и ние ще се заемем с извозване на стар диван, мебели и битови отпадъци на момента!

Извозване на ъглов диван в София

Предполагам и Вие като много други хора сте преминали през „нечувани“ и „невиждани“ препятствия, когато е трябвало да внесете или изнесете ъгловия си диван. Това е съвсем нормално.! Предвид нестандартната му форма и „стандартно“ тесните коридори и отвори на жилищата ни. Но може би досега не Ви се е налагало да го транспортирате, а това повярвайте е още по-трудна задача!

Извозването на ъглов диван изисква използването на подходящ транспорт. Просто забравете като опция, че може да използвате Вашия личен автомобил. Може би, ако ставаше дума за обикновено „канапе“ или малък диван. Това би било възможно, като го натоварите на тавана и го завържете с въжета, които да го придържат. Чисто физически обаче, ъгловия диван няма как да бъде натоварен и извозен безопасно по този начин. Както и да го въртите, обръщате и т.н. едната му страна винаги ще бъде поне 2 метра извън „обсега“ на автомобила. А, както знаете по закон товарите, които превозваме може да излизат максимум до 1 метър отзад или отпред на автомобила и до 30 см встрани!

Освен това е изключително опасно да превозвате каквито и да било товари върху тавана на колата.

Дори да сте ги обезопасили по всевъзможен начин, винаги съществува риск, при който въжето ще се скъса или товара ще се изхлузи. Може да се свлече от тавана, което може да доведе до предизвикването на ПТП и много по-сериозни ситуации.

Така, че ако разполагате с подходящ транспорт, с който да извършите извозване на ъглов диван. По-добре се обърнете към някой приятел за помощ или към фирма за хамалски и транспортни услуги. Цените за наемането на транспорт за извозване на ъглов диван в София в никакъв случай не са високи. Срещу скромна сума ще намерите подходящо превозно средство. Ако смятате да изхвърляте дивана, то позвънете на телефон 0893 29 33 33 и ние ще го направим вместо Вас, безплатно или евтино!