Изнасяне на стар диван и легла от апартаменти

Когато стане дума за преместване или сменяване на мебели има две неща, с които със сигурност не искате да се занимавате – изнасяне на стар диван и легла, и тяхното извозване. В случай, че не смятате да ги изхвърляте, то Ви очакват доста „трудни“ мигове и моменти.

Навярно знаете колко мъчително и изнервящо е изнасянето на дивана. За съжаление същото важи до голяма степен и за леглата. При леглата за щастие е с една идея по-лесно, тъй като могат да се разглобят по един или друг начин, което малко или много улеснява тяхното изнасяне. Това в никакъв случай не означава, че няма да имате нужда от помощ. Най-малкото ще Ви трябва още един човек, който да Ви помогне за изнасяне на матрака. Освен това някои спални разполагат и с ракли, които не могат да се разглобят и за тяхното изнасяне също ще имате нужда от помощ.

Възможно е да срещнете проблеми с извозването на гореспоменатите мебели. Най-вече, ако не разполагате с подходящ транспорт за целта. Не Ви препоръчваме да си правите експерименти и да натоварите дивана или леглото върху капака на семейната кола. Първо, че това крие много рискове и опасности и второ ще Ви отнеме двойно повече време, за да ги извозите, тъй като ще трябва да бъдете изключително внимателни и да карате много бавно, за да не се изплъзне товара по някакъв начин и да причини ПТП.

Освен това изнасяне на стар диван и легла от жилище крие дори рискове за здравето. Ако имате хронични проблеми с кръста, дископатия, херния или стари травми, по-добре не се нагърбвайте с това. По-добре наемете хамали, които да се заемат с тяхното изнасяне и извозване, отколкото да лежите после 1-2 седмици по креватите. Като цяло наемането на хамалски и транспортни услуги винаги е било и ще бъде ПО-ДОБРИЯ вариант, когато става дума за подобни неща.