Изхвърляне на ненужни мебели на сметище

Мебелите са неодушевени предмети, които са създадени, с цел да ни улеснят живота по един или друг начин. Именно поради тази причина не бива да се привързвате към тях и да проявявате някакви сантименти. Когато престанат да Ви вършат работата, поради която сте ги закупили, то моментално ги изхвърлете, вместо да ги складирате някъде с ясната мисъл, че един ден ще имате нужда от тях. НЕ! Този ден никога няма да дойде и там, където ще ги оставите ще си останат за дълго време.

Повярвайте ми, че никога няма да се върнете към старото си легло тип „пружина“ или пък към неудобното и изтъркано канапе, което, вместо да ни предразполага към почивка, ни натоварва още повече. Същото се отнася и за старите електроуреди. Нито ще включите отново старото радио, което сте изхвърлили в единия ъгъл на тавана, нито ще гледате телевизия отново на стария телевизор, който сте разположили в другия край на помещението. Приемете, че всяка вещ си има своето място и време за използване и не се заблуждавайте, че тези дни ще се върнат отново. Технологиите напредват с всеки изминал ден и навярно не е далеч деня, когато ще захвърлим плазмените телевизори мазетата и тавана, за сметка на някой нов и по-функционален уред.

Старите и непотребни вещи нямат място във Вашия дом. Няма смисъл да ги държите, за да събират прах и да заемат пространство. Затова при първата удобна възможност се освободете от тяхното присъствие. НО не ги захвърляйте до близките контейнери за боклук с надеждата, че фирмата за сметопочистване ще се погрижи за тях, ами се заемете с това те да бъдат извозени до специализираните места за утилизация на мебели и други подобни отпадъци.

В случай, че не знаете къде се намират тези места, то по-добре наемете фирма, която да се заеме с тази работа. Всяка хамалска фирма предлага изхвърляне на ненужни мебели, като някои дори го правят напълно безплатно, стига вещите да бъдат в достатъчно добро състояние и да отговарят на определени критерии.