Изхвърляне и извозване на отпадъци и мебели в София

Знаете ли, че всички мебели и други подобни отпадъци трябва да се изхвърлят по точно определен начин и на специални места – сметища за рециклиране. Причините, поради които трябва да се спазва това правило са няколко, но основната е чисто екологична – предпазване на околната среда от замърсяване. Тук не става дума за някаква нова еко мода, а за напълно сериозни неща. Крайно време да помислим за природата и нейното опазване. Нейните ресурси не са вечни и както може би знаете до няколко години (мисля, че бяха 20-30) истинският шоколад ще изчезне напълно, тъй като привършват запасите от какао!

Да оставим настрана шоколадът, ами какво да кажем за неконтролируемата сеч на дървета, която дневно надхвърля поне няколко хиляди кубика? Именно поради тази причина трябва да се научим час по-скоро да рециклираме и да се стремим да изразходваме минимално количество от природните ресурси. Ако си изхвърляте разделно отпадъците, ще спомогнете за опазването на няколко декара гори, които биват изсичани за направата на хартия, мебели и други подобни материали. Така че, ако искате природата ни да остане все така хубава и гъсто зелена – изхвърляйте боклуците си разделно – пластмаса, хартия, опаковки, мебели и всички останали други битови отпадъци, които могат да бъдат рециклирани по един или друг начин.

Както най-вероятно сте забелязали – никъде няма контейнери за събиране на стари електроуреди или мебели. За целта трябва сами да се погрижите за тяхното природосъобразно изхвърляне или да повикате фирма, която да се заеме с тяхното извозване до сметището за депониране. Честно казано по-добрата опция е да се възползвате от услугите на някоя фирма за изхвърляне и извозване на отпадъци и мебели, отколкото да си пропилявате свободното време.

В случай, че се обърнете към специализирана фирма за изхвърляне на битови отпадъци, то може да получите дори някакво възнаграждение за тях, ако са в достатъчно добро състояние.