Демонтаж и изнасяне на стари мебели в София и региона

При положение, че смятате да сменявате старите си мебели с нови, но въпреки това нямате никакво намерение да ги изхвърляте току-така на сметището, то ще Ви бъде нужна помощ за демонтажа и изнасянето им. Малко помощ от чужд човек никога не е излишна – било, то за да крепи секцията, докато сваляте някоя част от нея или за да Ви помогне за изнасянето на дивана от жилището.

Демонтирането на мебели е изключително деликатна и пипкава работа, която при неправилни действия, е възможно да доведе до много неприятности. Например, в стремежа си да разглобите дадена вещ по-бързо, е много вероятно да я повредите по един или друг начин. Това е една от основните причини, поради която се надраскват мебелите, докато ги демонтираме. Особено, когато болтчетата и пантите са заяли до такава степен, че няма как да бъдат свалени, без да им бъде оказан по-сериозен натиск. Което пък от своя страна може да доведе до много по-сериозни последствия, като например откъртването на част от тях.

Препоръчително, е да опаковате мебелите, преди да ги изнесете и натоварите на превозното средство. Така ще сте сигурни, че няма да се одраскат или повредят по един или друг начин, докато ги транспортирате. Защото често се случва при по-остри завои или резки маневри мебелите да се „лашкат“ един в друг, което пък би довело до тяхното счупване. За да сведете тази възможност до нула, е добре да ги натоварите по целесъобразен начин и да ги обезопасите допълнително със специални колани за стягане на товари.

Всичко това, обаче отнема време и усилия. Затова, ако искате всичко да премине по възможно най-бързия и безопасен начин, то трябва да се въоръжите с немалко търпение, помощници и подходящи инструменти. В случай, че не разполагате с нито едно от тях, то не се отчайвайте – наемете професионалисти в областта на хамалогията. На пазара има много фирми, които предлагат демонтаж и изнасяне на стари мебели и със сигурност ще намерите някоя, която да осъществи плановете Ви.