Изнасяне на строителни отпадъци в София 0893 29 33 33

Строителните отпадъци трябва да се изхвърлят на специално изградените за целта сметища, където ще бъдат преработени и унищожени. Те нямат място в контейнерите за битови отпадъци, тъй като оказват изключително лошо влияние върху околната среда. И като имаме предвид факта, че, за да се разложат са необходими десетки години, то съвсем закономерно, е в сила закона за изхвърляне на строителни отпадъци. Той забранява изхвърлянето на каквито и да било боклуци от подобен тип – от кофичка с боя до парчета бетон.

За съжаление, обаче много българи не спазват тази забрана и предпочитат да изхвърлят незабелязано строителните си отпадъци, отколкото да отделят няколко часа и да се заемат с тяхното почистване и извозване до сметището за депониране. Така, че докато не променим мисленето си, никога няма да се превърнем в нормална, европейска държава. Именно подобни дребни неща, като регламентираното изхвърляне на строителни отпадъци показват на какво ниво, е човекът и дали мисленето му, е в полза на обществото или не.

Реално погледнато – какво толкова ще Ви струва да отделите 2-3 часа, за да се погрижите за изхвърлянето на строителните отпадъци? Някои се оправдават с това, че нямат достатъчно свободно време, но в интерес на истината, това изобщо не може да бъде използвано като достоен аргумент. Съществуват много фирми за извозване на строителни отпадъци в София и страната. Така, че ако нямате достатъчно свободно време, за да се погрижите сами за тази задача, то съвсем спокойно може да се обърнете към някоя фирма, която да се нагърби с това начинание вместо Вас.

С наемането на фирма за извозване на строителни отпадъци, не само ще се погрижите за регламентираното им изхвърляне, но ще си спестите и куп време и усилия, които ще Ви бъдат нужни, за да се справите с това задължение.