Демонтаж и изхвърляне на дограма 0893 29 33 33

Прозорците не се поставят само, за да влиза светлина в жилището. Те имат още една много важна и съществена роля – да ограничат до минимум топлинните загуби през зимата и да не позволят на горещините да навлизат в дома ни през лятото. Затова, е от изключително важно значение да разполагаме с качествена дограма.

За щастие на пазара се предлагат всякакви видове дограма, които малко или много биха ни свършили работа. Разбира се, ако искаме дограма от най-високо качество, ще трябва да бръкнем малко по-дълбоко в джоба, но бъдете сигурни, че инвестицията Ви ще се изплати за много бързо време. С поставянето на качествена дограма, ще намалите до 20 процента сметките си за отопление през зимата, а ако санирате жилището и поставите изолация от най-висок клас, то сметките Ви за отопление биха паднали с повече от 40 процента. Освен това с поставянето на нова дограма ще придадете по-представителен вид на жилището си.

Преди, обаче да пристъпите към поставянето на нова дограма, трябва да помислите върху един друг, много важен въпрос и той, е – какво ще правите със старата дограма. Някои хора използват старите си прозорци за направата на парници на село, други пък директно ги захвърлят на сметището. При положение, че и Вие смятате да изхвърлите старата си дограма, то бързаме да Ви кажем да не я захвърляте в контейнерите за битови отпадъци, тъй като по този начин рискувате да отнесете сериозна глоба от общината. Може би не знаете, но изхвърлянето на подобни и всякакви други строителни отпадъци в кофите за битова смет, е забранено.

Така, че ако не разполагате със собствен транспорт, с който да извозите старата дограма до сметището, то най-добре наемете фирма, която да се заеме с изхвърлянето на дограмата. Възможно, е фирмата, която ще наемете да Ви изработи и монтира новата дограма да се заеме и с изхвърлянето на старата, но по-добре питайте предварително дали това, е възможно, защото по-голяма част от фирмите не предлагат подобна услуга.