Превоз на товари за София и страната 0893 29 33 33

Кофражните греди са направени от изключително устойчиви материали, които биха могли да издържат на много силен натиск. Освен това те са много лесни за употреба и са един от малкото надеждните материали, които могат да се използват за направата на кофражната конструкция.

Общо взето кофраж може да се направи и с подръчни материали, но ако искате да сте сигурни, че конструкцията ще издържи на натиска, който ще й окаже излятия в нея бетон или друг строителен материал, то най-добре използвайте готови дървени кофражни греди и хюнебеци, с които да сглобите кофража. Те са лесни за употреба и още по-лесни за транспортиране и складиране, благодарение на тяхната H образна форма. Освен това, може да ги използвате многократно.

За да бъде стабилен кофража, обаче трябва да му се осигури и сигурна подпора. Най-добрият начин за целта, е да използвате телескопични подпори, познати още като хюнебеци. Стандартните хюнебеци са с дължина от 5 до 6 метра, които могат да се регулират според нуждите Ви. Препоръчително, е да използвате хюнебеци за осигуряване на нужната опора на Вашия кофраж, пред това да използвате подръчни материали – греди, железа и т.н. Основните предимства на хюнебеците са лесния монтаж и демонтаж; възможността за регулиране на дължината и височината; минималните рискове, които крият и възможността за многократна употреба.

Тях ще ги откриете в почти всеки един строителен магазин. За съжаление, обаче повечето магазини не предлагат доставка на кофражни греди и хюнебеци, което до голяма степен може да се окаже проблем за Вас, ако не разполагате със собствен транспорт или пък нямате познат, който да Ви услужи с такъв. При това положение, нашия съвет, е да се обърнете към фирма за транспортни и хамалски услуги, която да се заеме с доставка на кофражни греди и хюнебеци до желаното от Вас място.