Преместване на багаж и демонтаж на стари мебели

Преместването в ново жилище би могло да Ви коства адски много време, усилия и нерви. За повечето хора това, е предпоставка за нов и по-добър живот, изпълнен с надежди за по-добро и светло бъдеще, но малко от тях са наясно с факта, че ще трябва да преминат през далеч не толкова приятни и жизнерадостни емоции.

Разбира се, тук става дума за маловажни неща, които обаче са изключително досадни и на всичкото отгоре отнемат адски много време, но за съжаление без тях не може да се осъществи преместването. Като например опаковането на багажа, преминаването през различни бюрократщини относно спирането на водата, тока, телефона, интернета, кабелната, парното и всички останали услуги, които сме използвали до момента. Всичко това, обаче бледнее пред „ужаса“, пред който ще трябва да се изправите – демонтажа на мебелите и тяхното опаковане.

Демонтажът на мебелите, е най-стресиращата задача от цялото приготовление около преместването в новото жилище. Това, е така, защото няма как да разглобите мебелите си постепенно, тъй като все пак Вие все още обитавате това жилище и обзавеждането, с което разполагате ще Ви бъде необходимо до последния ден преди преместването. Което от своя страна означава, че за около 10-12 часа ще трябва да разглобите и опаковате мебелите, с които разполагате по възможно най-бързия и ефективен начин, който ще Ви позволи да ги сглобите, без да губите излишно време в разгадаването на „сложни загадки“ от типа на „Тази част от къде беше; Това пък от къде се взе“ и т.н. Като освен, че трябва да ги разглобите, ще Ви се наложи й да ги опаковате, което със сигурност, е по-лесната задача, но също отнема доста повече време от очакваното.

Именно поради тази и още много други причини от подобно естество, все повече хора предпочитат да се възползват от услугите на някоя хамалска фирма, която да им спести всичкото време и нерви, които ще изразходват около преместването в новото жилище. С наемането на професионалисти в областта, всичко от демонтажа на мебелите до тяхното извозване се поема от наетата фирма.

Така, че ако нямате излишно време за губене или пък просто не Ви се занимава с това, то постъпете като повече хора и оставете всичко в ръцете на опитни хамали, които срещу скромно възнаграждение ще направят така, че демонтажа и преместването на мебелите да Ви се стори като детска игра.