Разглобяване на мебели 0893 29 33 33

Демонтажът на мебелите, е не по-малко сложна задача от техния монтаж. Въпреки, че много хора казват – „Много по-лесно, е да разглобиш дадено нещо, отколкото да го сглобиш“, в този случай тези мъдри думи не важат. Някои работници, с дългогодишен опит в сферата на хамалските услуги, например споделят, че демонтажа на мебели може да се окаже дори по-труден от техния монтаж. Те основават мнението си на факта, че, за да бъде сглобена една секция се използва схема и инструкции, които малко или много улесняват задачата. Докато при демонтирането на мебели няма ясно указани инструкции и всичко се извършва според възможностите и преценката на човека.

Освен това, много хора си мислят, че демонтажа, е безотговорна задача, която може да бъде извършена дори от малко дете. Всъщност, обаче при демонтирането на каквато и да била мебел – секция, гардероб, кухненски шкафове и т.н. трябва да сме изключително внимателни и предпазливи. Дори най-малкия натиск, който окажем върху мебелите, е възможно да ги повреди по такъв начин, че да възпрепятства последващия монтаж.

Също така, мебелите трябва да бъдат демонтирани така, че да се улесни максимално бъдещото им сглобяване. За целта се номерира всяка част в реда на нейното отделяне. По този начин, когато решите да сглобявате секцията например и сте загубили инструкциите за нейното монтиране, ще знаете коя част от къде е, без да губите време в размисли по въпроса.

Така, че демонтажа на мебели може да отнеме адски много време и усилия. Затова, е добре да сте наясно с този факт, преди да се захващате с демонтирането на каквато и да било мебел. Не се притеснявайте да повикате помощ, ако смятате, че не бихте могли да се справите сами с разглобяването на мебелите. Именно поради тази причина има много фирми, които предлагат демонтаж на мебели в София и страната.