Category Archive: Izvozva.Com

Почистване на таван и мазе

Почистване на таван и мазе от боклуци в София

В случай, че сте превърнали мазето или тавана в склад за битови отпадъци е време да предприемете нещо по въпроса и да преустановите това „действие“. Тези помещения в никакъв случай не са създадени, за да складирате боклуци и разни други вехтории, от които нямате нужда, но поради една или друга причина сте ги скътали там.

Предназначението на мазетата и таваните е за „прибирането“ на вещи, които рядко използвате, но в един или друг момент от ежедневието биха Ви потрябвали и е добре да Ви бъдат под ръка по всяко време. Като например летните и зимните гуми на колата, авточасти, сезонни електроуреди (вентилатори, печки и т.н.), буркани със зимнина и други подобни вещи, от които имате нужда, но нямат място в дома Ви поради една или друга причина.

Положението в повечето мазета или тавани е страшно. Някои от собствениците не са влизали с години в своите и те буквално са се превърнали в сметище за боклуци и дом за различни „гадинки“ – мишки, насекоми и други подобни „твари“. Това в никакъв случай не е добре, защото от там те ще плъзнат по цялата кооперация и колкото и мерки да вземете няма да успеете да се отървете от тях, докато не унищожите „базата“ им. Поради тази причина всички мазета или тавани в жилищните кооперации трябва да се поддържат в приличен вид, за да се запази чистотата на блока и здравето на живущите в него.

За почистване на таван и мазе, което не е поддържано с години наред е желателно да наемете фирма, която да се нагърби с тази задача. Съветваме Ви да постъпите по този начин поради две прости причини – ще си спестите куп главоболия и време и няма да излагате здравето си на риск, защото има сериозен шанс да се „заразите“ с нещо, тъй като не знаете на какво ще попаднете в мазето. Най-голяма опасност се крие от изхвърлените спринцовки от наркоманите, които обикалят подобни запустели мазета и тавани!

Category: Izvozva.Com

Извозване на стари мебели от дома

Изнасяне и извозване на стари мебели от дома

Извозването на мебели изисква сериозно отношение. Все пак става дума за вещи с висока себестойност, които ще използвате в близките няколко години. Предполагам, че не желаете нещо да им се случи по време на транспорта, което да ги повреди по един или друг начин. Затова трябва да сте изключително внимателни по време на целия процес – от изнасянето на вещите от жилището Ви до тяхното натоварване и извозване.

Както отбелязахме вече извозването не означава просто да натоварите мебелите и да ги транспортирате до желаното място. То е много по-сложен процес, който изисква доста повече внимание отколкото си мислите. Да започнем първо с изнасянето им. Там трябва да бъдете изключително внимателни. Препоръчително е да опаковате вещите, които ще премествате по целесъобразен начин, който ще Ви гарантира, че няма да ги повредите по време на превоза. Най-обикновени кашони, хартии и наилони биха могли да Ви свършат чудесна работа. Също така бихте могли да използвате и стиропорени топчета, за да осигурите плътност и да предотвратите евентуалното „чукване“ на по-малките вещи и мебели, които поделят един кашон.

Другият фактор, който трябва да вземете под внимание е натоварването на мебелите в транспортното средство, което трябва да разполага с достатъчно широка каросерия. Подредете мебелите по такъв начин, че да има достатъчно свободно разстояние между тях. Може да използвате и обезопасителни въжете, с които да предовратите свободния им ход по време на превоза, защото при първия остър завой и не искате да си представяте какво ще се случи с мебелите Ви. Само по звука ще се ориентирате за какво става въпрос.

Поради гореспоменатите причини Ви препоръчваме да се обърнете към професионалисти за извозване на стари мебели от дома. Ако не сте сигурни в собствените си възможности или поради една или друга причина не разполагате с необходимото време и ресурси е желателно да се обърнете към фирма за извозване на стари мебели от дома.

Category: Izvozva.Com

Фирма за преместване на мебели и обзавеждане в София

Фирма за преместване на мебели и обзавеждане в София 0893 29 33 33

Ако ви предстои преместване в ново жилище или пък сте решили да подновите тотално обзавеждането в дома си е най-добре да се възползвате от услугите на фирма за хамали. Едно такова мащабно преместване отнема доста време и освен това е доста отговорно като цяло. Трудно бих могъл да си представя, че ще се справите сами. Приемете, че е невъзможно да изнесете сами стария диван или хладилник. Така че или се възползвайте от услугите на фирма за преместване на мебели и обзавеждане в София или се постарайте да направите сериозна организация, която максимално да улесни целия процес.

Както споменахме – ще имате нужда от „човешка“ помощ за демонтажа, изнасяне ,натоварването и разтоварването на определени вещи. По принцип намирането на хора, които да Ви помогнат с това не е чак толкова сложно и бихте могли да се погрижите за този въпрос ден-два преди самото преместване. Другото, за което трябва да се погрижите е намирането на подходящи опаковки, които да използвате за обезопасяването на вещите, които ще премествате. В случай, че намерите такива не само, че ще си гарантирате тяхната безопасност, но и ще улесните значително преместването си. Все пак е много по-лесно да напъхате всички „дребни“ вещи в един кашон и да ги изнесете накуп, отколкото да ги изнасяте една по една.

Най-важното, за което трябва да се погрижите е намирането на удобен превоз, който да Ви осигури безопасно и експресно извозване на мебелите до желаното място. В зависимост от количеството на багажа, който смятате да извозите е желателно да изберете превозно средство – бус или камион. В повечето случаи един най-обикновен микробус ще свърши перфектна работа.

Има още куп други „дребни нещица“, за които трябва да се погрижите и да предвидите, за да си осигурите бързо и безопасно преместване. Но само с едно обаждане на фирма за преместване на мебели и обзавеждане в София на телефон 0893 29 33 33 бихте могли да си спестите цялата тази „дандания“.

Category: Izvozva.Com

Изнасяне и изхвърляне на диван с фотьойли

Демонтаж и изнасяне и изхвърляне на диван с фотьойли

Изнасянето на диван е трудоемко. Предполагам мнозина от Вас са се сблъсквали с това и знаят за какво става дума. Основният проблем идва от „неподходящия“ избор на диван и тесните коридори и врати на жилищата. В по-голяма част от случаите, когато си избираме нов диван не взимаме преди това дали ще успеем да го вкараме в жилището си. От друга страна пък „дизайнерите“, които създават и проектират мебелите не взимат предвид дали това, което правят би могло да влезе без проблеми в дома на „потенциалните“ им клиенти. Общо взето става дума за един „омагьосан кръг“, от който няма измъкване.

При положение, че няма дори 0,001 % шанс дивана да премине през тесният коридор или врата, то пред Вас има два варианта – да се примирите и да върнете канапето в магазина или да опитате да го вкарате през прозореца. За да се случи това ще трябва да разполагате широко отварящи се прозорци или просто да повикате фирма, която да ги свали за момент и след като вкарате дивана да ги монтира отново. Внасянето или изнасянето на диван през прозореца не е толкова лесно колкото звучи или колкото си го представяте. Не става просто да го завържете с няколко въжета и да го теглите. Така рискувате да потрошите прозорците на съседите и да съсипете диванът. За целта са необходими специална техника и умения, с които привидно не разполагате.

В такъв случай е най-добре да се свържете с фирма за изнасяне и изхвърляне на диван с фотьойли или казано с други думи – фирма за хамалски и транспортни услуги. Такива има много в София и страната и не би трябвало да срещнете затруднения с тяхното намиране. Ако търсите качество на ниски цени – свържете се с нас на телефон 0893 29 33 33.

Category: Izvozva.Com

Стари мебели изхвърляне и битови отпадъци от таван

Стари мебели изхвърляне и битови отпадъци от таван в София

Често таванът се превръща в “сметище“ за битови отпадъци. Много хора си мислят, че след като преместят ненужните си вещи на тавана си решават проблемите с тях веднъж завинаги. Това е временно решение! В един момент ще се окаже, че няма място за нови „боклуци“, които да складирате и ще трябва да се заемете с почистването на тавана.

Уверявам Ви, че това далеч не е най-приятното занимание, с което бихте могли да си запълните свободното време. Почистването на таван от битови отпадъци отнема много, ама наистина много време. Особено, когато става дума за тавански помещения, които не са „посещавани“ от години. Тогава може да Ви се наложи дори да си вземете няколко дни отпуска, за да приведете таванът в благоприличен вид! Освен с време трябва да разполагате и с подходящо оборудване, за да почистите тавана. Не става дума обаче, за ръкавици, препарати и други подобни, ами за транспортно средство, с което да извозите всички битови отпадъци до близкото сметище.

Би било неразумно да използвате личния си автомобил за тази задача. Не само, защото ще го „нацапате“ или друго от сорта, ами поради две простички причини – ще загубите много време и пари! Дори сметището да се намира в близост до Вас, ще трябва да направите няколко курса до него, а не вярвам колата Ви да се „движи на фотосинтеза“. С горивото, което ще изразходвате в двете посоки бихте могли съвсем спокойно да стигне до всяко място в радиус от 100 километра от дома Ви!

Така че, ако не разполагате с подходящо превозно средство, с което да извозите стари мебели изхвърляне и битови отпадъци от таван, по-добре се обърнете към фирма за хамалски услуги, която да свърши тази работа вместо Вас! Парите, които ще заплатите за тази услуга са горе-долу същите, които ще похарчите за гориво, ако не и по-малко!

Category: Izvozva.Com

Изнасяне на хладилник и стари легла

Изнасяне на хладилник и стари легла в София

Ако разполагате със стар хладилник и легла, които желаете да изхвърлите, най-добрия вариант е да се свържете с фирма, която да се заеме с тяхното изнасяне и извозване до сметището за депониране. Така бихте могли да си спестите много време и усилия, които обикновено се изразходват около тази задача.

Изхвърлянето на хладилник, легла и други подобни битови отпадъци в никакъв случай не е нещо сложно, с което не бихте могли да се справите, ако имате желание, но както споменахме вече това е изключително „тромава“ и досадна задача, която ще Ви коства поне няколко часа, а може и много повече време. За да изхвърлите стария хладилник и легла ще имате нужда от превоз и поне един помощник, който да Ви помогне с изнасянето на хладилника.

Другото, което трябва да знаете, че трябва да извозите хладилника до специализираните депа за преработване на стари електроуреди. Изхвърлянето на бяла или черна техника на обикновените сметища за битови отпадъци е СТРОГО ЗАБРАНЕНО. По закон провинилите се наказват с глоби, но честно казано не съм чул или видял някой до момента да бъде санкциониран. Разбира се, че това не бива да Ви успокоява и да си мислите, че и Вие ще минете между капките. Просто помислете за околната среда и това, че, ако постъпите по този нерегламентиран начин ще навредите много сериозно на природата и дори на самите Вас. В някои електроуреди, към които спада и хладилника се съхраняват силно токсични вещества, които могат да окажат пагубно влияние върху околната среда и здравето на човека.

Така че, ако нямате време или желание, за да изхвърлите старите си електроуреди и мебели по целесъобразен начин, позволете ни да Ви предложим нашата оферта за БЕЗПЛАТНО изнасяне на хладилник и легла и изхвърляне на сметище за рециклиране. Просто ни се обадете на телефон 0893 29 33 33 и ние ще намерим решение на Вашия проблем.

Category: Izvozva.Com

Изхвърляне и извозване на дограма и врати

Изхвърляне и извозване на дограма и врати в София

След ремонтирането на офис сграда или друга подобна по размер конструкция, която разполага с много прозорци или врати е необходимо да се наеме фирма, която да се заеме с извозването и изхвърлянето на строителните отпадъци. Обикновено с тази задача се ангажира фирмата, която се заема с ремонта, но трябва да имате предвид, че не всички фирми предлагат почистване и изхвърляне на строителни отпадъци.

Изхвърлянето на строителни отпадъци е отговорна задача, която трябва да се извърши по точно определен начин, който ясно е описан в закона. Строителните отпадъци се разделят на различни категории спрямо състава, от който са направени. Това е така, защото всеки различен вид отпадъци се рециклира и унищожава по различен начин. Поради което трябва да бъдат сортирани строителните отпадъци. В тази категория попадат прозорците и вратите. Те нямат място при останалите строителни отпадъци, като плочки, бетонни разломки и други подобни боклуци с опасен химичен състав.

За изхвърляне и извозване на дограма и врати е желателно да повикате фирма, която да се заеме с техния демонтаж. Безопасното им сваляне е доста сложно и изисква професионални умения и техника. В случай, че решите да използвате „сила“ и подръчни материали трябва да знаете, че рискувате много. Миг невнимание може да Ви коства много. При този начин за сваляне на дограми и врати може да се повреди сериозно бетонната стена, за която са захванати, което пък от своя страна ще попречи малко или много при поставянето на новите прозорци и врати. Тяхното „поправяне“ ще Ви коства още време, нерви, усилия и пари.

Поради тази причина е наложително да оставите демонтажа и изхвърлянето на старата дограма и врати на професионалисти в бранша. Така няма да губите излишно време и ще си спестите много главоболия!

Category: Izvozva.Com

Под наем товарно такси в София

Фирма отдава под наем товарно такси в София

Всяко преместване на багаж или офис оборудване се нуждае от подходящо превозно средство, с което да бъдат извозени до желаното място. Да не кажа силна дума, но транспортът, който ще използвате до голяма степен ще окаже решаващо значение върху времето, което ще Ви коства тази задача. Ако използвате неподходящ транспорт, то ще изпитате сериозни затруднения и ще загубите много повече време, отколкото би Ви коствало това начинание, ако използвате „правилното“ превозно средство.

Всеки един превоз обаче, е различен сам по себе си. Например за извозването на мебели и обзавеждане ще имате нужда от най-обикновен микробус снабден с обезопасителни въжета, но ако Ви се налага да извозите хранителни продукти при определена температура ще имате нужда от т.нар. „хладилни камиони“. Малко са хората, които могат да си позволят закупуването на няколко различни превозни средства, с които да си вършат работата и вероятно Вие не сте един от тях. При този вариант не Ви остава нищо друго, освен да потърсите фирма за транспортни услуги, която да Ви осигури подходящото превозно средство.

Намирането на транспорт под наем може да отнеме доста време. Въпреки че има много фирми, които предлагат разнообразни транспортни услуги и разполагат с това, което търсите, повечето от тях работят на много високи цени, които малко или много биха Ви отказали от техните услуги. Дори в многохиляден град какъвто е столицата бихте могли да не намерите това, което търсите!

Ако имате нужда от евтино под наем товарни такси в София, което да може да използвате по всяко време, то ние сме на среща! Разполагаме с няколко на брой подходящи микробуса, които бихте могли да използвате за различни превози – извозване на строителни материали, мебели, стоки и всичко, което Ви хрумне. Осигуряваме шофьор и хамали при нужда! За повече информация се свържете с нас на телефон 0893 29 33 33.

Category: Izvozva.Com

Фирма за изнасяне и преместване мебели

Фирма за изнасяне и преместване мебели в София област

Когато стане време за преместване на багаж, мебели или нещо друго, много хора се чудят как да постъпят. Дали да наемат фирма, която да свърши тази работа или сами да се нагърбят с това преместване. И двата случая има своите предимства и недостатъци, които ще бъдат обект на разискване в днешния ни материал. Надяваме се, че по този начин ще Ви помогнем по-лесно да вземете решение пред тази дилема и да не губите излишно време в размисли.

В случай, че решите сами да се заемете с преместването на мебелите и личните вещи един от дивидентите, които бихте могли да „измъкнете“ от тази ситуация е запълване на свободното време. При положение, че сте отпуска, беразботни или просто имате повече свободно време от обикновено, то това е добър начин да си го запълните и да разнообразите скучното си ежедневие, в случай, че Ви е омръзнало да си почивате и да мързелувате пред телевизора. Също така бихте спестили пари, които би трябвало да платите на фирмата за хамалски услуги, ако наемете такава.

С това обаче, се изчерпват „предимствата“ на тази задача, ако можем така да ги наречем. Недостатъците са много повече и много по-сериозни. Изнасянето и преместването на мебели изисква много време и усилия. Освен това е потенциално опасно за Вашето здраве и не е препоръчително да се заемат с него, ако имате проблеми с кръста, мускулите и други от подобен тип. Другото, което е, че може да имате сериозни затруднения около организацията на този процес свързани с намирането на хора, които да Ви помогнат за изнасянето и натоварването на по-обемистите вещи и мебели и намирането на транспорт, с който да бъде извозени до желаното място.

Докато с наемането на фирма за изнасяне и преместване мебели ще си спестите всичко това. Няма да загубите никакво време или усилия и ще може да се концентрирате върху далеч по-важните неща. Единственият недостатък за някои хора би бил е „разходът“, но както знаете безплатен обяд няма. Цените на хамалските и транспортни услуги в никакъв случай не са високи и няма да натежат сериозно на семейния Ви бюджет.

Category: Izvozva.Com

Демонтаж на вградена кухня с преместване на мебели и багаж

Фирма за демонтаж на вградена кухня с преместване на мебели и багаж

Вградените кухни са изключително удобни за използване. Те спестяват място, създават чувство за комфорт и същевременно изглеждат добре. Какво повече от това може да искате. Единственият им недостатък обаче е, че трудно се демонтират. Техният демонтаж изисква строг професионализъм и точни действия. Най-малката грешка може да се окаже фатална за здравината им. Така че, ако желаете да демонтирате вградената си кухня по такъв начин, че да можете да я използвате отново, ако се наложи ще трябва да бъдете много внимателни и прецизни.

Обикновено хората се решават на тази стъпка при две ситуации – когато си закупуват нови кухненски мебели или, когато им предстои преместване в ново жилище. При първият вариант някои хора не желаят да запазят старата си кухня и мебели и решават да ги изхвърлят. Ако и Вие сте от тях е добре да знаете, че подобен тип битови отпадъци трябва да се изхвърлят на специално обозначените за целта сметища, където биват унищожавани, без да навредят на околната среда. Това не е поредната „Еко мода“, ако така си мислите. Преди време беше променен закона за битовите отпадъци и ясно беше упоменато в него как и къде трябва да бъдат изхвърляни тези боклуци. Няма кой да Ви спре, ако решите да ги захвърлите на познатото сметище, но по този рискувате да бъдете „глобени“, ако някой стане свидетел на това, което правите и подаде сигнал в общината.

В случай, че се нуждаете от демонтаж на вградена кухня с преместване на мебели и багаж до новото жилище, най-добрия за Вас вариант е да наемете професионалисти в сферата на хамалските и транспортните услуги. Едва ли пазите старите кашони и опаковки, които да използвате за пренасянето на тези вещи. Вероятността да не разполагате с подходящо превозно средство (бус, камион или друго с подходяща каросерия) също не е малка. Така че не виждам обективна причина, поради която да не се възползвате от услугите на фирма за хамалски и транспортни услуги в този случай.

Category: Izvozva.Com