Category Archive: Дневник

Хамалски услуги за извозване на отпадъци

Хамалски услуги за извозване на отпадъци от апартаменти, офиси и къщи

Утилизацията на офисна мебел се извършва по всяко удобно време, дори и през почивните дни. Това позволява да се избегнат престойте на работните процеси в предприятия, а на частните лица няма да им се налага да отсъстват от работното си място.

Извозване на стари мебели офис и други

Възникващите въпроси относно, как ще се утилизират старите мебели, може да зададете на специалистите от фирма за хамалски услуги, които ще ви отговорят своевременно. Понякога е необходимо да изхвърлите старите мебели, за да освободите място за ново обзавеждане или да изнесете старите вехтории от дома си преди продажба на имот или капитален ремонт.

Случва се и обратното: новодомците при закупуване на жилище сами желаят да организират извозване на стари мебели, останали от предишните собственици. За решение на тези проблеми хамалите ще ви предложат услугата утилизация на мебели в София «изцяло» – когато от жилището се извозва абсолютно всичко.

Провеждането на всички видове работа са комплексни услуги и включва следните операции:

-разглобяване и демонтаж на старите мебели;

-изнасяне на стари мебели от жилище или офис;

-непосредствена утилизация: извозване на стари мебели на сметището;

Утилизацията на стари мебели в София се извършва по сформирани на пазара разценки, с които може да се запознаете на място или по телефона. Указаните тарифи са ориентировъчни, а точната стойност се определя от оценител на фирма за хамалски услуги. Стойността на утилизацията зависи от количеството предмети, конфигурация на помещенията, отвори на вратите и стълбищният проход, етажност, наличие на товарен асансьор и особени изисквания на клиента. Например, някои клиенти се стремят да съвместят извозването на стари мебели и отпадъци.

„А, ако самостоятелно реша да се справя?“ – мнозина си задават този въпрос, стремейки се да извършат утилизацията на стари мебели по-евтино. За да прецените, какъв вариант е най-подходящ за вас – професионален или самостоятелен сме подбрали някои аспекти:

-Разполагате ли с достатъчно време, защото за извозването на стари мебели понякога са необходими няколко дни;

-Ще можете ли да извършите разглобяване и извозване на стари мебели със собствени сили;

-Знаете ли, къде се изхвърлят старите мебели;

Ако във вас възникнат съмнения поне по един пункт от горният списък, ви препоръчваме да се възползвате от професионалните услуги на хамалите.

Category: Дневник

Чистене на дворове и терени в София

чистене на дворове и терениВ някои от случаите закупуването на имот в недовършен вид е много по-изгодно. Същото е валидно и за позанемарени имоти и такива, на който им предстои основен ремонт. Именно на такъв имот сте се спрели и вие, но сега възниква проблема как и кога ще успеем да го въведем в ред.

Чистене на дворове и терени в София не е проста работа. Също така не е и лесно за вършене, особено ако дворът на закупеният от вас имот е много занемарен. Тогава ще трябва да запретнете ръкави и да започвате с почистването.

Първото нещо, което е нужно да направите е да решите дали сами ще се справите или ще ви е нужна помощ. Ще съумеете ли сам или ще се доверите на помощта на приятели или другият вариант е да наемете хора за това. В днешно време има много хора без работа, които бързо биха се отзовали. Разбира се срещу определено заплащане. Друг също удачен вариант и може би дори по-добър е да наемете фирма за чистене на дворове и терени в София.

Фирмата е по-добрия вариант поради няколко причини. Все пак има някаква гаранция, че работата ще бъде свършена добре и определените срокове. Ако не бъде свършена ще имате възможността на рекламация. Много по-бързо и може да не се занимавате, а просто да ръководите целия процес.

Хубавото на фирмите е, че обикновено имат и подсигурен транспорт. Освен това работещите в тези фирми за запознати с различните видове сметища и биха могла да ви помогнат и с това. От вас остава да направите организацията.

Ако в закупения от вас двор или терен има ненужни вещи трябва първо за тях да се погрижите. Също така ако има ненужни за вас постройки те също трябва да се разрушат и отпадъците да се изнесат и изхвърлят на подходящите за това места. Да, точно така на подходящите за това места, тъй като те не могат да отидат в контейнера за битови отпадъци. Организацията вече е направена. Планът е съставен. Необходимите инструменти и чували за закупени. Сега остава само да спретнете ръкави и да действате. С общи усилия ще се правите бързо и успешно.

Category: Дневник

Товарен транспорт в София

Товарен транспорт в София и региона 0893 29 33 33

Товарният транспорт е услуга, която представлява много повече от това, което навярно си мислите. Повечето хора смятат, че транспортните услуги са просто извозването на определен багаж от точка А до точка Б. Да, това е основата на тази услуга, но има още много други фактори, които придават завършен вид на услугата. Именно на тях ще обърнем внимание в следващите няколко реда и сами ще се убедите, че трябва да се възползвате от професионалните транспортни услуги на някоя фирма, отколкото да се наемате сами с извозване на желания товар или да търсите транспортно средство от някой приятел или познат.

Транспортните и хамалските услуги вървят ръка за ръка. Няма как нещо да бъде извозено, без то да бъде натоварено. За някои товари не може да бъде използван „мотокарист“, който набързо да натовари всичко и камионът да замине. Такива са повечето строителни материали, личен багаж, вещи, мебели и всичко останало, което няма как да бъде „закрепено за палета“ и натоварено чрез мотокар. Именно за подобни товари са Ви нужни „хамали“, които да се заемат с товаро-разтоварните дейности и тяхното обезопасяване.

Безопасността на товара е вторият „детайл“, който е пряко свързан с транспортните услуги. Все пак искате товарът да бъде доставен във вида, в който сте го изпратили. За целта се вземат определени мерки за безопасност, които се определят спрямо вида на товара, който ще бъде превозван. Например, ако се използва товарен транспорт в София за превоз на мебели, то обзавеждането ще бъде подредено по такъв начин, че да се предотврати всяка евентуална възможност за „счупване“ при внезапно спиране или рязка маневра. За по-голяма сигурност багажа се опакова и обезопасява по целесъобразен начин. Това се отнася и за всички останали товари, които биват превозвани.

Така, че ако имате належащ товар, който трябва да бъде извозен по-добре се обърнете към фирма за хамалски и транспортни услуги.

Category: Дневник

Товарни услуги в София и страната

Фирма за товарни услуги в София и страната 0893 29 33 33

Намирането на качествени товарни услуги в София и страната не е толкова трудно. Просто разгледайте страницата с обяви във вестника или се разровете малко в интернет и ще откриете десетки обяви предлагащи висококачествени и същевременно „евтини“ товарни услуги. Разбира се, никой не може да Ви гарантира, че това, което твърдят в обявите е вярно и наистина ще получите възможно най-висококачествени транспортни услуги и то на доста по-ниска цена от обикновено. Безспорно тези обяви са много съблазнителни, но бъдете внимателни, за да не попаднете в „капана“ на някоя фирма, която реално не може да Ви предостави това, за което „прокламира“.

Как да разберете обаче, дали фирмата, която сте решили да наемете разполага с необхдимия ресурс, за да извърши желаните товарни услуги в София и страната, от които имате нужда? Единственият вариант, за който се сещам в момента е да си направите собствено „проучване“. Не се стряскайте обаче. В никакъв случай не става дума за нещо „мащабно“, а за съвсем просто и елементарно събиране на мнения и информация. Ето какво трябва да направите:

Разгледайте всички „скорошни“ обяви в интернет – за препоръчване само в по-известните сайтове. Няма смисъл да преглеждате всички обяви във всички сайтове. Общо взето те се припокриват и обявата на фирма Х, ще я намерите в почти всички останали портали. След което може да прегледате официалните им уеб сайтове, където да се информирате за тяхната дейност. В случай, че фирмата, която сте избрали не разполага с такъв, по-добре се насочете към друга. Изберете 3-4-5 фирми, които според Вас биха могли да Ви свършат работа. След което потърсете информация и мнения за тяхната работа по социалните мрежи, форумите и интернет търсачките. И на последно място – свържете се с избраните фирми, за да получите оферти от тях и изберете тази, която най-много Ви устройва и отговаря на Вашите очаквания и възможности.

Category: Дневник

Товарен микробус под наем София

Превоз на товари София 0893 29 33 33

Транспортните услуги са едни от най-разпространените в страната. Ежедневно се извършват хиляди превози на разни стоки и товари. Транспортните услуги могат да бъдат най-разнообразни – от доставяне на пица по домовете до извозване на строителни отпадъци.

В интерес на истината, няма човек, който да не се, е възползвал от транспортни услуги през живота си. Да вземем например куриерските услуги. Това са може би едни от най-разпространените транспортни услуги, от които са се възползвали почти всички хора, макар и косвено. Същото важи и когато си закупувате стоки от магазина. Купувате си някаква стока произведена в чужбина, която, за да стигне до Вас преди това, е била транспортирана по един или друг начин.

Така, че съвсем смело може да кажем, че транспортните услуги са едни от най-важните в живота ни, без които ще ни бъде много трудно да се справяме в ежедневието си.

Ако не сте съгласни с твърдението ми, то да вземем предвид следната ситуация, която ще пресъздадем в следващите няколко реда и съм сигурен, че много от Вас са изпадали в нея.

Предстои Ви преместване в ново жилище. Общо взето сте на върха на щастието. Закупили сте си така мечтания нов дом в идеалния център на София, вълненията са огромни и нямате търпение да дойде мига, в който ще се нанесете в него. Дори да се нанесете в напълно обзаведено жилище, обаче със сигурност имат вещи и мебели от старото Ви жилище, които бихте искали да вземете със себе си.

Според една статистика, обаче едва 15-20 процента от населението в столицата разполага със собствен микробус или друго подобно средство, което би могло да се използва за превозване на различни товари. И е много вероятно Вие да не попаднете в тези проценти и в момента да се чудите за някой познат, който разполага с подходящ транспорт.

Вместо, обаче да умувате как да преместите багажа си и да губите време, то бихте могли да вземете товарен микробус под наем София и всичките Ви проблеми да се решат на мига, с едно обаждане по телефона. Ето защо транспортните услуги са изключително важни и полезни за съвременното общество.

Category: Дневник

Превоз на мебели и багаж в София

Извозване на мебели за София и региона 0893 29 33 33

Може би на Вас никога не Ви се, е налагало да се местите от едно място на друго, но за някои хора това, е почти ежедневие. Въпреки, че на думи звучи изключително просто, всъщност преместването от едно място на друго, е доста важна и отговорна задача, която, е съпътствана от куп други задължения, за които дори не подозираме и е повече от абсурдно да смятате, че бихте могли да се справите с тях, без чужда помощ. Като например, превозването на личния ни багаж и обзавеждане от стария в новия ни дом.

Както и да го гледате, е невъзможно сами да се заемете с пренасянето и превозването им. Разбира се, ако се нанасяте в напълно обзаведен апартамент и единственото нещо, което ще вземете със себе си от старото жилище две чанти багаж, то едва ли ще срещнете сериозни затруднения, но ако смятате да използвате част от старото си обзавежданe в новото жилище, то със сигурност ще Ви бъде необходима помощ.

За целта, обаче не, е нужно да ангажирате приятели или роднини – може да се обърнете към някоя фирма, която предлага превоз на мебели и багаж в София и да оставите всичко в нейни ръце. Това може би, е най-удачния и рационален начин, по който бихте могли да постъпите. Срещу символична сума пари ще си гарантирате бързо и безпроблемно преместване и няма да Ви се налага да ангажирате близки и приятели, да търсите транспортно средство, с което да извършите преместването и още куп дребни неща, за които трябва да се погрижите при организирането на едно такова мащабно събитие. Хамалските фирми разполагат с всичко необходимо, за да извършат превозването на мебелите и багажи София без никакви проблеми и забавяния.

Бихте могли да се обърнете към услугите на някоя хамалска фирма не само, когато Ви предстои толкова важна крачка в живота, но и за далеч по-дребни неща. Например, ако искате да изхвърлите старите си мебели или пък да почистите боклуците от мазето, то пак може да оставите всичко в ръцете на опитните хамали и да уплътните свободното си време с далеч по-приятни и ползотворни неща.

Category: Дневник

Извозване и изхвърляне на стара спалня

admin1 |

Пренасяне и изхвърляне на спални и холни гарнитури

Правите основен ремонт и сте решили да подмените изцяло външния вид на дома си – от тапетите в кухнята до цялото обзавеждане в жилището Ви, то трябва да знаете, че Ви очаква много работа. При извършването на основен ремонт, повечето хора обръщат най-много внимание на банята, кухнята и детската стая, тъй като прекарват най-много време в тях и се стараят всичко да бъде направено както трябва.

За съжаление, обаче точно поради тази причина често пренебрегвате останалите помещения в жилището, които се нуждаят от не по-малко грижи и освежаване. Едно от тях, е спалнята. Впрегнали всичките си сили, мисли и средства в ремонтирането на останалите помещения, то волно или неволно я оставяте на заден план и евентуално ако останат пари от предвидения бюджет ще я поосвежите и нея. В интерес на истината, обаче при извършването на основен ремонт трябва да започнете именно от спалнята, тъй като именно в нея успяваме да си починем от тежкия и натоварен работен ден или пък да се изолираме за кратко от проблемите, които ни заобикалят постоянно.

Първото нещо, за което трябва да се погрижите при ремонтирането на спалнята, е леглото. Общо взето, каквото и да правите в спалнята, основната мебел, която използвате в нея, е именно леглото и за това то трябва напълно да отговаря на нуждите Ви. Така, че не жалете средства, а инвестирайте в красива и удобна спалня, която ще задоволи нуждите Ви за комфорт и почивка. След това се погрижете за останалите вещи в нея – гардероб, огледала, секция, черна техника и всичко останало, което ще Ви бъде нужно, за да се чувствате добре. Пък, ако желаете може да стигнете до по-радикални промени – смяна на тапети, под, прозорци и т.н.

Както споменахме вече, за извършването на основен ремонт ще Ви бъдат нужни много време и усилия, които ще трябва да вложите, за да получите желания резултат. Затова със сигурност ще Ви бъде необходима помощ не само за строителната част, но и за всичко останало, като например изхвърлянето на старата спалня, пренасянето на мебелите и т.н. Така, че в никакъв случай няма да Ви бъдат излишни професионалните услуги на някоя хамалска фирма, която да помогне с това и онова по време на ремонта и значително да облекчи работата Ви.

Category: Дневник

Изхвърляне на стар диван в София

Изхвърляне на мебели за София и региона 0893 29 33 33

Диванът, е неизменна част от обзавеждането на всяко едно домакинство. Може би не осъзнавате, но голяма част от живота си прекарвате разположени удобно върху него – дали, за да си починете след тежкия работен ден или пък да посрещнете гости, то, е неоспорим факт, че диванът, е една от най-често използваните мебели във всеки един дом.

Именно поради тази причина трябва да разполагате с красив и същевременно удобен диван, от който да изпитате желаното удовлетворение, докато го използвате. Затова, ако смятате, че, е крайно време да смените стария си диван, който освен, че, е станал „демоде“, се, е превърнал в изключително неудобен и няма й помен от мекотата, с която Ви, е обгръщал преди време, то значи, е дошъл момент, в който ще трябва да се разделите с него.

При положение, че живеете в София или друг голям град, в който мебелните магазини и хипермаркети са разположени буквално един след друг, то първо трябва да помислите какво ще правите със стария си диван, преди да се обзаведете с нов.

Пред Вас има много варианти, по които бихте могли да постъпите, но основните са два – да го изхвърлите или да го „изпратите на село“, където бихте могли да му намерите място.

Ако решите да го изхвърляте, обаче трябва да знаете, че ще Ви бъде необходим транспорт, с който да го закарате до сметището, тъй като, е недопустимо да го захвърлите до контейнера за битови отпадъци и да чакате той да бъде прибран от някой клошар или вдигнат от фирмата, която събира боклука на Вашия район. По този начин, освен да отнесете някоя глоба за нерегламентирано изхвърляне на боклука, нищо друго няма да постигнете.

Затова, ако не разполагате с транспорт, то най-добре се свържете с някоя фирма, която би могла да се заеме с изхвърлянето на стария диван в София. Възможно, е дори тази услуга да Ви излезе напълно безплатно, тъй като има не малко фирми, които събират стари мебели за рециклиране и преработка.

Category: Дневник

Демонтаж на мебели и преместване

admin1 |

Преместване на багаж и демонтаж на стари мебели

Преместването в ново жилище би могло да Ви коства адски много време, усилия и нерви. За повечето хора това, е предпоставка за нов и по-добър живот, изпълнен с надежди за по-добро и светло бъдеще, но малко от тях са наясно с факта, че ще трябва да преминат през далеч не толкова приятни и жизнерадостни емоции.

Разбира се, тук става дума за маловажни неща, които обаче са изключително досадни и на всичкото отгоре отнемат адски много време, но за съжаление без тях не може да се осъществи преместването. Като например опаковането на багажа, преминаването през различни бюрократщини относно спирането на водата, тока, телефона, интернета, кабелната, парното и всички останали услуги, които сме използвали до момента. Всичко това, обаче бледнее пред „ужаса“, пред който ще трябва да се изправите – демонтажа на мебелите и тяхното опаковане.

Демонтажът на мебелите, е най-стресиращата задача от цялото приготовление около преместването в новото жилище. Това, е така, защото няма как да разглобите мебелите си постепенно, тъй като все пак Вие все още обитавате това жилище и обзавеждането, с което разполагате ще Ви бъде необходимо до последния ден преди преместването. Което от своя страна означава, че за около 10-12 часа ще трябва да разглобите и опаковате мебелите, с които разполагате по възможно най-бързия и ефективен начин, който ще Ви позволи да ги сглобите, без да губите излишно време в разгадаването на „сложни загадки“ от типа на „Тази част от къде беше; Това пък от къде се взе“ и т.н. Като освен, че трябва да ги разглобите, ще Ви се наложи й да ги опаковате, което със сигурност, е по-лесната задача, но също отнема доста повече време от очакваното.

Именно поради тази и още много други причини от подобно естество, все повече хора предпочитат да се възползват от услугите на някоя хамалска фирма, която да им спести всичкото време и нерви, които ще изразходват около преместването в новото жилище. С наемането на професионалисти в областта, всичко от демонтажа на мебелите до тяхното извозване се поема от наетата фирма.

Така, че ако нямате излишно време за губене или пък просто не Ви се занимава с това, то постъпете като повече хора и оставете всичко в ръцете на опитни хамали, които срещу скромно възнаграждение ще направят така, че демонтажа и преместването на мебелите да Ви се стори като детска игра.

Category: Дневник

Извозване и изхвърляне на стари мебели

admin1 |

Извозване и изхвърляне на стари мебели в София 0893 29 33 33

Всеки разполага с малко или много стари мебели, които, освен да заемат място, не извършват никаква друга полезна работа. Въпреки това, обаче поради една или друга причина не се разделяме с тях. Някои ще излязат с оправданието, че видиш ли, един ден може да ни потрябват и затова по-добре да ги държим на склад в мазето или на тавана, отколкото да ги изхвърляме или подаряваме. Други пък са на мнение, че нищо не трябва да се изхвърля, без значение дали може да се използва или не. Докато на трети ги мързи и предпочитат да ги оставят на самотек в къщата, отколкото да се заемат с тяхното изхвърляне или преместване.

Колкото и да отлагате тяхното изхвърляне, то неминуемо един ден ще Ви се наложи да го направите. Сигурен съм, че дори Вие не вярвате, че някой ден ще използвате отново старите си мебели, но въпреки това не искате да се разделяте с тях. Неслучайно хората са казали преди много време „Не отлагай днешната работа за утре“ и определено са били прави. Така, че вместо да се размотавате насам-натам и постоянно да си намирате оправдания, с ясната цел да отложите за колкото се може повече време изхвърлянето им – вземете се в ръце и свършете тази работа, която ще Ви отнеме не повече от няколко часа.

При положение, обаче, че не разполагате с необходимото свободно време и графика Ви, е запълнен със задължения за месеци напред, то единствения възможен изход от ситуацията, е да се обърнете към услугите на някоя фирма, която да се заеме с изхвърлянето или извозването на мебелите в зависимост от нуждите Ви.

Единственото нещо, което ще трябва да направите, е да се разровите в интернет и да откриете фирма, която предлага такива услуги, и да се свържете с нея. За щастие, има много фирми, които биха се заели с изхвърлянето или извозването на старите мебели, така, че не бива да се притеснявате, че няма да намерите това, което търсите.

Category: Дневник